Caută
Close this search box.

Dragnea spune că există un protocol secret între DNA şi TVR. Gradea afirmă că nu are cunoştinţă de aşa ceva

Doina Gradea, preşedinta TVR, susţine că nu are cunoştinţă despre existenţa unui protocol secret încheiat între Televiziunea publică şi Direcţia Naţională Anticorupţie, aşa cum afirma Liviu Dragnea, liderul PSD.

Pozitia PDG TVR, Doina Gradea/ Referitoare la subiectul legat de posibila existenta a unui protocol SRTv-DNA

Am citit declaratia domnului presedinte Liviu Dragnea referitoare la existenta unui protocol secret intre SRTV si DNA si doresc sa mentionez urmatoarele:

De cand am fost numita Presedinte Director General al SRTV nu am cunostinta despre existenta unui asemenea protocol secret, se arată într-un comunicat al şefei TVR.

Regimul documentelor “Secret de Serviciu” este extrem de bine reglementat potrivit dispozitiilor legale si la acestea nu au acces decat persoanele autorizate. Eu am obtinut relativ recent autorizatia de acces la documente clasificate, impreuna cu alte persoane din institutie. Am studiat toate documentele din aceasta categorie, le-am inventariat si pot spune ca nu exista un asemenea document.

Pentru a elimina orice suspiciune si posibilitate de nu respecta dispozitiile legale privind documentele clasificate, in urma cu cateva saptamani am cerut in scris managementului SRTV, cu precizarea termenului, sa verifice arhiva de documente a directiei/departamentului pe care il conduce fiecare pentru a identifica orice document clasificat si a-l transmite persoanei care se ocupa de acestea. Inca nu am primit niciun document si sper ca fiecare angajat al SRTV sa fie constient ca nerespectarea regimului documentelor clasificate este un act de o deosebita gravitate.

Voi face in continuare toate demersurile pentru a identifica toate documentele clasificate care privesc SRTV si, daca voi gasi un asemenea protocol cu DNA, voi solicita denuntarea lui.

Existenta unui astfel de document ar fi foarte gravă pentru o institutie media de interes public si aceia sau acela care l-ar fi putut semna si disimula trebuie sa raspunda pentru asta.

Doina Gradea / Presedinte Director General SRTV

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că are informaţii cu privire la existenţa unui protocol de colaborare între Direcţia Naţională Anticorupţie şi Televiziunea Română.

El susţinea, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, că toate protocoalele secrete trebuie declasificate şi anulate.

Referindu-se la protocolul cu TVR, Dragnea a spus că „dacă e aşa, e foarte grav„.

„Nouă ni se pare normal ca justiţia din România să fie penetrată de SRI atâţia ani de zile, să existe protocoale între Parchetul General şi Ministerul Mediului, între Parchetul General şi SRI? (…) Vi se pare normal să existe protocoale între SRI şi Curtea de Apel, între SRI şi Înalta Culte de Casaţie şi Justiţie?! Am auzit că există un protocol între DNA şi TVR 1.
Vorbesc serios. Chiar ar fi frumos. Eu cred că toate protocoalele, aşa cum am cerut, să fie declasificate, public anulate şi efectele lor anulate. Şi arhiva SIPA”, a afirmat Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri