Caută
Close this search box.

De ce n-a funcționat OLX pe 3 septembrie

Septembrie n-a început bine pentru OLX. Cel mai mare site cu anunțuri online a fost inaccesibil în dimineața zilei de 3 septembrie, dar problemele cu OLX.ro au început de duminică.

Site-ul OLX și-a revenit în jurul orei 9.30 în dimineața de luni. După problemele întâmpinate cu accesarea platformei, atât versiunea web, cât și aplicația mobilă au revenit la parametrii normali. Compania încă nu a comentat situația.

În dimineața zilei de 3 septembrie, site/ul OLX nu putea fi accesat cu niciun browser. Google Chrome afișa un avertisment prin care ți se atrăgea atenția că nu ai parte de o conexiune sigură cu site-ul OLX.ro. „Atacatorii (ciberneteci – n.r.) ar putea să încerce să-ți fure informațiile de pe OLX.ro (de exemplu, parole, mesaje sau carduri de credit)” era mesajul afișat de browser. Este singura informație că platforma ar fi putut fi victima unui atac cibernetic.

Nu este exclus nici ca problemele întâmpinate de OLX să fi fost cauzate de o configurare eronată a serverului HTTPS din spate. Deși pe Safari nu se deschide deloc, Firefox oferea o eventuală explicație pentru problemele OLX. „www.olx.ro utilizează un certificat de securitate invalid. Certificatul a expirat pe 3 septembrie 2018 la ora 2:59:59 AM GMT +3. Ora curentă este 3 septembrie 2018, 6:58 AM”, se arăta în browserul Mozilla.

OLX a picat din seara zilei de 2 septembrie. Personal, am încercat să accesez aplicația de mobil și, inițial, nu s-a încărcat deloc. Ulterior, din mai multe încercări, am putut să intru pe lista de anunțuri favorite și puteam intra pe paginile cu detalii aferente anunțurilor. Din păcate, modulul de căutare nu a funcționat în jurul orei 22.

Pe 3 septembrie, aplicația OLX continua să afișeze mesajul nu există conexiune la internet. Site-ul mobil dădea semne să funcționeze într-o oarecare măsură.

Deși platforme mari ca OLX nu au momente prelungite de indisponibilitate, niciun site nu e infaibil. De la erori umane și tehnice la atacuri cibernetice, astfel de situații sunt des întâlnite online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri