Caută
Close this search box.

Firea, audiată în dosarul protestelor: Decontul politic, la Dragnea, pentru că el a propus ministrul de Interne

Gabriela Firea, primarul Capital, rămâne la părerea că s-a încercat ca Speranța Cliseru prefectul Capitalei, să fie scos țap ispășitor în cazul intervenției în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august.

Ancheta va releva că nu are nicio vinovăție. Din câte știu nu avea cum să aibă acces la secrete de serviciu și la ordine militare”, a spus Firea, la ieșirea de la audierile de la Parchetul General, referindu-se la Speranţ Cliseru.

În opinia Gabrielei Firea, ar putea fi vorba inclusiv de o „premeditare a unei posibile vinovății politice” îndreptate spre ea.

Dacă erau anumite elemente care stârneau nemulțumirea opiniei publice și ministrul de Interne era cel care coordona prin reprezentați misiunea din 10 august, decontul politic era firește la dl Dragnea, pentru că el a propus-o ministru de Interne și o susține în continuare„, a subliniat Firea, citată de HotHews, adăugând că există informații „că dacă va fi o intervenție nu e vinovat ministrul ci prefectul„.

Gabriela Firea a adăugat că „poate nimic nu e întâmplător pe lumea asta” iar „oamenii cu un grad cât de cât ridicat de inteligență nu cred în coincidențe”.

Firea a arătat, după ce a fost audiată circa trei ore la Parchet în dosarul privind protestul din 10 august, că Speranța Cliseru era prefect de doar trei săptămâni și nici nu avea certificat ORNISS.

…„Din câte știu nu avea cum să aibă acces la secrete de serviciu și la ordine militare”, a continuat ea, precizând că prefectul a contrasemnat ordinul „care fusese deja scris„ …„la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei„, deoarece „așa precizează legislația în vigoare”, susţinea Firea.

„Rechemare oficială pentru a participa la coordonare”

Legat pe Carmen Dan, ministrul de Interne, „am înțeles că era în concediu la data pregătirii intervenției dar ulterior și-a făcut rechemare oficială pentru a participa la coordonare”, spunea Firea.

Însă, în condițiile în care „am obținut un singur vot, al meu, pentru retragerea sprijinului politic (al ministrului de Interne) nu mai vreau să insist, respect decizia colegilor mei”, a arătat primarul.

În ceea ce privește o posibilă interceptare a unor mesaje transmise pe serviciul de mesagerie whatsapp, Gabriela Firea a arătat că nu ea, „ci doamna ministru a adus la o ședință politică un dosar cu mai multe mesaje personale” pe care însă nu le-a văzut. Carmen Dan ar fi spus în ședință că „i-au fost puse la dispoziție” aceste mesaje, a continuat Firea, înainte de a afirma că are „încredere totală” față de toți angajații Ministerului de Interne, ai Jandarmeriei, Poliției și serviciului de informații al acestei instituții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri