Caută
Close this search box.

Tudorel Toader se retrage? A cerut să devină notar public!

tudorel toader

Ministrul Justiţiei îşi pregăteşte plecarea din Guvern? Tudorel Toader a cerut să devină notar public

Ministrul Tudorel Toader se pregăteşte să se autonumească în funcţia de notar public. Dl Toader a depus o cerere de intrare în Uniunea Notarilor Publici din România.

Cererea are numărul de înregistrare 5966/13.08.2018 şi este adresată preşedintelui Uniunii notarilor, Viorel Mănescu, potrivit ziare.com. Totodată, ministrul solicită ca, imediat după numirea în Uniunea Notarilor, să fie suspendat din funcţia de notar, având în vedere incompatibilitatea cu funcţia de ministru.

FOTO: ziare.com

Dl Toader invocă recenta modificare a Legii CCR nr. 47/1992, intrată în vigoare în luna iulie. Mai precis art. 69 al 4 potrivit căruia „după încetarea mandatului ca urmare a expirării termenului pentru care a fost numit, judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau notariat, fără examen”.

Până la această modificare, un fost judecător CCR putea fi primit în corpul notarilor sau în barou exclusiv în baza unui examen, la fel ca orice alt jurist.

Mai există un aspect foarte interesat. Potrivit Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, numirea în funcţia de notar este semnată prin ordin de ministrul Justiţiei. De altfel, Tudorel Toader îi cere preşedintelui notarilor publici să avanseze propunerea către ministrul Justiţiei.

Un răspuns

  1. Care este motivul acestei „retrageri, ar putea fi toate comentariile negative pe care le-a adunat acești ani de slujbă la PSD?” De ce nu, domnule, vă retrageți pe o notă de înaltă și restabiliți-o pe LCKOVESI la ocupația ei de drept? postul este încă deschis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri