Caută
Close this search box.

Atenţie! Pliantele anti-vaccin din cutiile poştale NU aparţin Ministerului Sănătăţii: „Pesticide şi celule de la fetuşi avortaţi, în vaccinuri”

Pliante anti-vaccinuri cu informații false sunt distribuite în cutiile poștale, cu sigla Ministerului Sănătății și sigla UNICEF, care sunt folosite ilegal.

„Pesticide şi celule de la fetuşi avortaţi, în vaccinuri”!

Un astfel de mesaj, contestat vehement de specialişti şi de oficialii din sănătate, a fost răspândit în ţară prin intermediul unor pliante pe care apar siglele Ministerului Sănătăţii, a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a UNICEF. Ministerul va depune o plângere penală în acest caz.

„Categoric ne delimităm de orice acţiune de acest tip. (…) Intenţionăm să facem o plângere penală, pentru că lucrurile deja au luat-o razna. Oamenii sunt descumpăniţi. (…) Eu ştiu ce se întâmplă. Este campania noastră pro-vaccinare care deranjează”, spune Sorina Pintea, ministrul Sănătății, potrivit TVR.

REACŢIA OMS ŞI UNICEF: „Acestea nu sunt materiale ale UNICEF şi OMS sau ale Ministerului Sănătăţii şi suntem îngrijoraţi că distribuirea acestor informaţii poate avea implicaţii grave pentru sănătatea oamenilor, în special a copiilor. UNICEF şi OMS lucrează cu ministerul Sănătăţii din România pentru promovarea imunizării. Vaccinurile sunt sigure, eficiente şi ieftine şi salvează milioane de vieţi de copii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri