Caută
Close this search box.

Gabriela Firea, acuzații grave la adresa Guvernului: S-au spus minciuni pentru a bloca transferarea Centurii Capitalei

gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a atacat dur, joi, Guvernul Dăncilă pentru că a blocat cu bună știință trecerea Centurii Capitalei în subordinea Primăriei Municipiului București, declarând că s-au spus minciuni doar pentru a împiedica acest transfer.

”Guvernul nu a cerut fonduri de la Uniunea Europeană pentru Centura Capitalei”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul anunță că sunt dezinformări pe această teamă.

„În 27 de ani, Guvernul prin CNAIR nu a finalizat nici jumătate din Centura Bucureștiului. Din 48 sunt finalizați doar 24 de km. Din prima zi de primar general am transmis solicitare și decizia pe care ați luat-o în Consiliu General. Prima dată mi s-a spus nu pentru că am pierde finanțarea din fonduri europene. Al doilea motiv că nu pot fi transferate contractele. Am venit cu documente și pentru această dezinformare. Puteți să credeți că Guvernul până acest moment nu a făcut nicio cerere pentru obținerea de fonduri europene pentru Centura Bucureștiului”, a mai precizat Gabi Firea.

Primarul Capitalei a spus că din prima zi de mandat a trimis o solicitare Guvernului de a se transfera de la Ministerul Transporturilor către PMB obiectivul de investiţii al Centurii Capitalei, la care a primit un prim răspuns negativ, pentru că s-ar pierde fondurile europene. „Am fost personal la Bruxelles. Am primit informaţii cu privire la faptul că era o dezinformare. PMB este eligibilă pe POIM. Al doilea motiv inventat este acela că nu pot fi transferate contracte aflate în derulare. Am venit cu explicaţie juridică şi pentru această dezinformare. Formula a fost comunicată MT, şi anume divizarea asimetrică”, a completat Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri