Caută
Close this search box.

De la realitatea virtuală la tehnologia realității augumentată cu Apple

După ce a revoluționat piața telefoanelor mobile prin lansarea primului iPhone, Apple vrea să dea lovitura și în industria auto.

Potrivit analistului Apple Ming-Chi Kuo, gigantul american Apple pregătește prima sa mașină. Autoturismul ar putea deveni realitate în jurul anilor 2023-2025 și va avea integrată și o tehnologie de realitate augmentată. Ani de zile, acest proiect a fost un secret, fiind cunoscut doar prin numele său, Proiectul Titan. Conform unor zvonuri recente, sute de oameni lucrează în prezent să producă Apple Car, iar printre ei s-ar afla inclusiv un fost inginer șef de la Tesla.Din păcate nu avem detalii despre Apple Car, nici despre această tehnologie, dar mișcarea companiei s-ar dovedi cât se poate de interesantă. Dacă mașina lansată de Apple va avea într-adevăr tehnologie de Realitate Augmentată, acest lucru o va diferenția clar de competiție și vom putea vorbi în mod cert de o „mașină a viitorului”. Cea mai simplistă explicație a realității augumentate este că ea permite utilizatorului să vadă exact mediul în care se află, în care sunt proiectate anumite elemente digitale, fără să fie nevoie de un dispozitiv special, ci doar prin intermediul camerei foto a smartphone-ului sau tabletei.

Rămâne însă de văzut dacă acest nou produs Apple va revoluționa domeniul auto așa cum primul iPhone a schimbat radical piața de smartphone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri