Caută
Close this search box.

Prima victimă a anchetei rusești: Fost consilier a lui Trump condamnat

Fostul consilier al Trump a cărui observație într-un pub din Londra a declanșat ancheta americană cu privire la posibila înțelegere cu Rusia a fost condamnat la 14 zile de închisoare, informează BBC.

George Papadopoulos, în vârstă de 31 de ani, a declarat instanței din Washington DC că a fost un „patriot american” care a făcut o greșeală mincinoasă. El a pledat vinovat, în octombrie anul trecut, pentru faptul că a mințit FBI-ul cu privire la momentul întâlnirilor cu presupușii interlocutori pentru Moscova. El este în acest fel primul fost consilier a lui Trump care este arestat în ancheta care privește un presupus complot al Kremlinului pentru a influența votul din 2016 în SUA.

Președintele american Donald Trump a reacționat făcând o apreciere aparentă cu prețul investigației asupra fostului consilier.

În condamnarea de vineri, Papadopoulos a primit, de asemenea, 12 luni de eliberare condiționată și supravegheată, 200 de ore de serviciu în folosul comunității și o amendă de 9.500 de dolari. El a spus în tribunal că „întreaga sa viață a fost întoarsă cu susul în jos” și a sperat „pentru o a doua șansă să mă reabilitez”.  Papadopoulos a concluzionat spunând că „această anchetă are implicații globale și adevărul contează”.

Nativ din Chicago, Papadopoulos a fost un analist petrolier din Londra, înainte de a se alătura campaniei lui Trump în martie 2016, în calitate de consilier de voluntariat în domeniul politicii externe. Profesorul i-a spus lui Papadopoulos că rușii au „mizerii” privind rivalul prezidențial democrat, Hillary Clinton, sub forma „mii de e-mailuri”. În lunile următoare, mii de e-mailuri legate de campania Clinton au fost publicate de Wikileaks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri