Caută
Close this search box.

Filmul „Roma”, de Alfonso Cuaron, a primit Leul de Aur la Veneţia 2018

Filmul „Roma” , în regia lui Alfonso Cuaron, a primit Leul de Aur la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, ediţia 2018.Este, după cum a declarat în cuvântul lui de mulţumire regizorul, primul lungmetraj marca Netflix care câştigă prestigiosul trofeu.

5621167 30.08.2018 Film director Alfonso Cuaron during a photo call for Roma at the 75th Venice Film Festival. Ekaterina Chesnokova / Sputnik. foto Hepa

Leul de Aur ediţia 2018 este acordat unui film semnat de un cineast mexican, după ce, în 2017, trofeul  l-a primit Guillermo del Toro – preşedintele juriului festivalului de anul acesta -, pentru pelicula „Forma apei/ The Shape Of Water”, care,  la ediţia din acest an, a primit şi premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj.

„Roma” este o peliculă-odă adusă oraşului natal al lui Alfonso Cuaron, Ciudad de Mexico,acţiunea situându-se la începutul anilor 1970.

Cuaron a fost preşedintele juriului la Veneţia în 2011, iar, în 2013, a deschis evenimentul prezentând „Gravity”, recompensat cu şapte premii Oscar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri