Caută
Close this search box.

SUA închide misiunea palestiniană la Washington

SUA urmează să închidă misiunea Organizației pentru Eliberarea Palestinei în Washington, declară oficiali palestinieni citați de BBC.

Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OEP) este reprezentantul internațional recunoscut al poporului palestinian. A deschis biroul în capitala SUA în 1994. Secretarul general al OEP, Saeb Erekat, a numit mișcarea planificată o „escaladare periculoasă”.

Consilierul pentru securitate națională al președintelui american, John Bolton, va anunța închiderea acestei misiuni într-un discurs. El se va referi la eforturile palestinienilor de a convinge Curtea Penală Internațională să investigheze presupusele crime israeliene și „refuzul” lor de a relua negocierile de pace.

Președintele american, Donald Trump, se pregătește să dezvăluie un plan de pace mult așteptat în Orientul Mijlociu, însă oficialii palestinieni au refuzat să se angajeze cu reprezentanții săi, deoarece el a recunoscut în decembrie, printr-o decizie controversată, Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri