Caută
Close this search box.

Măsuri disciplinare împotriva Ungariei? Parlamentul European va dezbate această procedură

Parlamentul European va discuta dacă va lansa proceduri disciplinare împotriva Ungariei, relatează BBC.

Deputații europeni vor dezbate dacă guvernul de dreapta prezintă un risc serios pentru valorile UE datorită politicilor sale privind probleme precum migranții. Această decizie vine la câteva luni după ce Comisia Europeană a făcut pasul de a lansa proceduri similare împotriva Poloniei. Totuși, aceasta este prima dată când parlamentul a încercat să folosească puterea, cunoscut sub numele de articolul 7.

Premierul maghiar, Viktor Orban, este de așteptat să lupte personal cu pretențiile în cameră, marcând un dosar de contra-argumente cu o lungime de peste 100 de pagini. Orban și partidul său Fidesz declară că multe dintre acuzațiile împotriva lor în legătură cu chestiuni legate de supremația legii au fost soluționate de mult timp.

Euroscepticul Orban a fost reales la începutul acestui an după ce a desfășurat o campanie electorală pe o platformă anti-imigrație, iar Fidesz a câștigat două treimi din numărul locurilor parlamentare. Dar, în timp ce are sprijin acasă, criticii din Parlamentul European declară că politicile sale sunt dovezi că nu respectă valorile UE.

Un comitet de deputați europeni subliniază abordarea guvernului maghiar în materie de migrație – inclusiv o nouă lege care constituie o dovadă a criminalității în rândul avocaților și activiștilor care ajută solicitanții de azil – precum și mass-media, instanțele și universitățile. Cu toate acestea, pentru ca orice procedură disciplinară să înceapă, este nevoie de sprijinul a două treimi din deputații europeni – și nu este clar în ce măsură votul, care va avea loc miercuri, va cădea. În cazul în care deputații europeni decid să sprijine procesul, care ar putea ajunge la monitorizarea Ungariei de către Bruxelles, care ar putea fi un proces foarte lent.

Comisia Europeană a făcut pasul fără precedent împotriva Poloniei în decembrie 2017, oferindu-i trei luni pentru a se adresa preocupărilor conform cărora reformele sale judiciare au amenințat statul de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri