Caută
Close this search box.

Un deputat PSD îl compară pe Dragnea cu Ceauşescu: Nu pot fi amnistie şi graţiere colective. Fiecare să plătească pentru ceea ce face

dragnea

Adrian Pau şi Eugen Dogariu, doi membri cu greutate al organizaţiei din Timiş, buni prieteni cu Sorin Grindeanu, au declarat public că nu sunt de acord cu emiterea unei ordonanţe privind amnistia şi graţierea.

Considerată o filială rebelă, mai ales după mazilirea fostului premier bănăţean Sorin Grindeanu, organizaţia PSD Timiş pare să voteze cu Gabriela Firea.

Ba mai mult, Adrian Pau, având o posibilă dezlegare de la vicepreşedintele partidului, olteanul Paul Stănescu, nu ezită să compare contextul politic actual, în care se discută despre eliberarea infractorilor, cu cel din vremea lui Nicolae Ceauşescu.

“Nu pot fi amnistie şi graţiere colective. Sunt fapte care nu ar trebui să intre sub incidenţa unui astfel de act. Nu putem să facem cum a făcut Ceauşescu de ziua lui, să-i eliberăm pe toţi cei cu pedepse de până la 10 ani, să reducem la jumătate la ceilalți. Nu mi se pare normală o abordare de acest gen.

Fiecare trebuie să plătească pentru ceea ce face. Spunem că au fost încălcate proceduri şi că au fost semnate protocoale.

Dar dacă, deşi s-a încălcat o procedură, s-a demonstrat că tu eşti infractor? Poţi tu să te superi că ai fost descoperit că infractor?”, a declarat Adi Pau pentru impactpress.ro, susţinând că un act cu o asemenea greutate trebuie să facă obiectul unei dezbateri parlamentare şi al unei legi, nu al unei ordonanţe.

În aceeaşi termeni s-a pronunţat şi Eugen Dogariu, care spune că, în acest moment, nu este nevoie de amnistie şi graţiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri