Caută
Close this search box.

Un nou summit Trump-Kim? Președintele american a primit o scrisoare „căldă” de la liderul nord-coreean

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a scris președintelui american, Donald Trump, cerând o continuare a summit-ului lor istoric, spune Casa Albă citată de BBC.

SUA spune că se uită deja la planificarea unei noi întâlniri. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a spus că „scrisoarea este foarte caldă” a arătat „angajamentul continuu al Phenian-ului de a se concentra asupra denuclearizării”. Negocierile pe această temă par să se fi blocat după summit-ul istoric al celor doi lideri din Singapore, din iunie. „Scopul principal al scrisorii a fost de a cere și a căuta să planificăm o nouă întâlnire cu președintele, la care suntem deschiși și suntem deja în procesul de coordonare a acesteia”, a spus Sanders. Nu a dat nici o indicație asupra momentului în care ar putea avea loc o a doua întâlnire între cei doi lideri.

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a salutat știrile, spunând că „denuclearizarea completă a peninsulei coreene este o problemă care ar trebui rezolvată fundamental între SUA și Coreea de Nord prin negociere”. Moon a avut o importanță crucială pentru a discuta summit-ul de la Singapore din iunie și este programat să se întâlnească cu Kim în Phenian săptămâna viitoare pentru a treia rundă de discuții față în față.

Scrisoarea Phenian-ului vine la o zi după ce Yukiya Amano, șeful ONU privind supravegherea nucleară, a avertizat că activitățile nucleare în curs de desfășurare din Coreea de Nord au încălcat rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU. Inspectorii internaționali sunt interzisi în Coreea de Nord, dar Amano a declarat că este gata să se întoarcă dacă ar putea fi obținut un acord politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri