Caută
Close this search box.

Uraganul Florence: SUA face ultimele pregătiri în timp ce furtuna se consolidează

Președintele american Donald Trump a emis o serie de avertismente în vederea ultimelor pregătiri pentru uraganul Florence, care se consolidează pe măsură ce se apropie de statele Carolina, informează BBC.

Trump a scris că este „una dintre cele mai grave furtuni care ar lovit Coasta de Est în ultimii ani”.

Florence este în prezent o furtună de categoria patru, cu vânturi sputernice de aproximativ 220 km / h. Pe traiectoria sa actuală, se preconizează că va ajunge în apropiere de Wilmington, Carolina de Nord, joi târziu. Au fost ordonate mai multe evacuări obligatorii în Carolina de Sud, Carolina de Nord și Virginia, care afectează mai mult de un milion de persoane.

Guvernatorul din Carolina de Sud, Henry McMaster, a dat ordin ca toată coasta regiunii să fie eliberată până marți la prânz. Universitatea din Carolina de Nord de la Wilmington a dispus, de asemenea, o evacuare obligatorie a studenților.

În cel mai recent aviz la ora 23:00 de est (03.00 GMT). Centrul Național al Uraganelor a declarat despre Florence: „O anumită întărire este așteptată în următoarele 36 de ore, iar Florence va fi un uragan extrem de periculos până joi”. Se spune că vânturile de forță ale uraganului se vor „extinde afară până la 65 de km de la centru, iar vânturile cu forță tropicală se vor extinde până la 240 de kilometri”

Raportul de la ora 23:00 a plasat Florence la aproximativ 750 km sud-est de Bermuda, deplasându-se spre vest-nord-vest cu aproximativ 20 km/h. Acest lucru ar face ca acesta să treacă între Bermuda și Bahamas, marți și miercuri, și să coboare pe coasta Carolinei de Nord, la ora 22:00 ora locală, joi.

Școlile din zonele afectate vor începe să se închidă de marți și benzile pe unele autostrăzi vor fi inversate pentru a ajuta evacuările. Biroul guvernatorului din Virginia, Ralph Northam, a prezis „inundații catastrofale, vânturi puternice și posibile întreruperi ale energiei electrice”. Precipitațiile ar putea fi de până la 50 cm în unele zone. Acest lucru s-ar putea înrăutați dacă, dupa cum prezic unii meteorologi, Florence se târăște dupa ce va ajunge pe uscat. Directorul Centrului National al uraganelor, Ken Graham, a declarat pentru agentia de știri Associated Press: „Nu este vorba doar de coasta. o parte din precipitații se pot extinde departe de centru”.

Un eveniment similar a provocat devastări în Texas anul trecut, când a lovit uraganul Harvey.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri