Caută
Close this search box.

Lavrov denunță politica Washington-ului de a „sancționa și apoi de a negocia”

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a denunțat miercuri politica SUA, despre care a afirmat că „întâi impune sanțiuni și apoi negociază” pe fondul tensiunilor reînnoite în relațiile ruso-americane, relatează AFP.

„În majoritatea cazurilor, Statele Unite nu sunt foarte dispuse să înceapă negocierile”, a declarat Lavrov într-un discurs adresat tinerilor diplomați în cadrul unui forum economic din Vladivostok (Orientul Îndepărtat). „Ei vor anunța mai întâi sancțiunile, apoi o altă serie de sancțiuni și numai după aceea vor negocia”, a spus el. Potrivit lui Lavrov, „nu este vorba doar de relațiile ruso-americane, chiar dacă acestea sunt cele mai otrăvite astăzi … Așa s-a întâmplat și cu Coreea de Nord, cu Uniunea Europeană, și cu China, este un război comercial care se desfășoară”. În ochii șefului diplomației ruse, această politică „a devenit deja o modalitate de comportament permanent: de îndată ce ceva nu este în regulă, sunt anunțate măsuri de presiune”. „Nu cred că putem conta pe succesul pe termen lung al acestei politici”, a adăugat Lavrov.

Rusia a fost ținta, începând cu 2014, a unor serii de sancțiuni economice severe din SUA din cauza rolului presupus al acesteia în criza ucraineană. La sfârșitul lunii august, a intrat în vigoare o nouă rundă de măsuri punitive împotriva Rusiei, de data aceasta legată de otrăvirea unui fost spion rus în Regatul Unit. Londra și Washington-ul dau vina asupra Rusiei pentru această otrăvire, dar aceasta din urmă neagă vehement orice implicare.

Statele Unite au impus, de asemenea, sancțiuni în luna august asupra entităților rusești acuzate de susținerea presupuselor hacking-uri rusești sau de tranzacționare cu Coreea de Nord, în ciuda embargoului internațional împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri