Caută
Close this search box.

Penuria de specialiști crește salariile acestora

Aproximativ 64% dintre angajatori vor scoate la concurs pana la 10 poziții noi in semestrul doi din 2018, iar alți 21%, intre 10 si 20 de poziții noi, conform unui studiu realizat ce o platforma de recrutări online, remis miercuri AGERPRES.

Piața muncii a avut o evoluție accelerata in prima jumătate din 2018, rata șomajului atingând minimul istoric de 4,5% conform datelor oficiale. Pe platforma de recrutare online BestJobs, angajatorii au scos la concurs aproximativ 200.000 de locuri de munca, cu aproape 60% mai multe fata de aceeași perioada din 2017, iar tendințe similare de recrutare sunt așteptate și în a doua jumătate a acestui an.

Studiu BestJobs a fost desfășurat pe un eșantion de 682 companii mici, medii și mari din Romania. Pentru fiecare poziție, 73% dintre companiile care vor face angajări cauta intre 1 și 5 candidați, iar cele mai bune perspective de angajare sunt in domenii precum „Vânzări”, „Administrativ” (57%) și „Producție” (54%) . În schimb, angajații specializați în domeniile „Medicina” și „Farmacie” sau „HoReCa” vor avea mai puține oferte de munca la dispoziție.

Cea mai mare concurenta pentru un loc de munca in primele sase luni din 2018 a fost in domeniul vânzărilor, cu peste 6.000 de poziții deschise, urmat de Inginerie, cu aproximativ 3.000 de poziții noi, IT si Auto-Transport, fiecare cu peste 2.400 de poziții deschise. Angajații din HoReCa au fost și ei la mare căutare, cu peste 600 de poziții deschise doar in perioada martie-mai 2018, pe fondul tendințelor de recrutare pentru joburi sezoniere.

La polul opus, domeniile care au avut nevoie de cea mai putina forța de munca in perioada analizata sunt Finanțele si Administrativ, care au înregistrat 495, respectiv 330 de job-uri disponibile în primele sase luni din 2018. În total, job-urile disponibile pe platforma de recrutări au înregistrat peste 300.000 de aplicări.

Cele mai multe poziții deschise in a doua jumătate a acestui an vor fi pentru job-uri de birou (white collars, 47%), urmate de cele pentru muncitori calificați (41%) . Companiile cauta cu precădere candidați pentru poziții full-time, în timp ce doar 24% dintre angajatori spun ca au în plan sa recruteze și pentru poziții part-time sau project-based. Majoritatea pozițiilor noi din perioada iulie-decembrie 2018 se adresează candidaților cu 2-5 ani experiența (54%), urmate de cele pentru candidați entry-level, cu pana la 2 ani de experiența (37%).

Criza de specialisti impinge companiile sa faca eforturi pentru a atrage talente. 46% dintre angajatori se asteapta sa plateasca pachete salariale cu pana la 10% mai mari pentru pozitiile noi, comparativ cu inceputul anului. Alti 18% dintre angajatori cred ca este nevoie de pachete salariale cu 10%-20% mai generoase, iar 2% dintre angajatori se asteapta inclusiv sa fie necesar sa ofere salarii chiar si cu 20% mai mari pentru pozitii similare comparativ cu inceputul anului.

In prima jumătate de an, job-urile cele mai căutate au fost cele din cadrul unor companii precum eMag si Jysk, acestea înregistrând peste 10.000 de aplicări fiecare, urmate de job-urile din cadrul Interbrands si Oracle, cu peste 8.000 de aplicări pentru pozițiile deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri