Caută
Close this search box.

Germania și Italia au ajuns la o înțelegere privind migranții

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a declarat joi că Germania a ajuns la o înțelegere cu Italia pentru a întoarce migranții care au solicitat azil acolo și a adăugat că se așteaptă ca aceasta să fie semnată în curând, informează Reuters.

Aceasta vine după ce guvernul german a fost de acord în august cu Grecia și Spania să trimită migranții înapoi în acele țări în termen de 48 de ore, dacă aceștia au solicitat deja azil acolo. „Tocmai am auzit că acordul cu Italia a fost, de asemenea, convenit”, a declarat Seehofer în Bundestag. „Avem nevoie doar de cele două semnături de la colegul italian și de la mine”, a spus Seehofer, adăugând că se așteaptă ca acesta să dureze încă câteva zile.

Acordurile fac parte dintr-un compromis între creștin-democrații cancelarului Angelei Merkel și Uniunea Socială Creștină Bavareză a lui Seehofer, care pare să rezolve o dispută asupra returnării migranților, care aproape că i-a divizat și a pus la pământ guvernul.

Peste 1,6 milioane de imigranți au sosit în Germania de la jumătatea anului 2014, provocând tensiuni și propulsând în parlamentul național alternativa extrem de dreaptă pentru Germania (AfD). Merkel a apărat în mod repetat decizia din 2015 de a admite sute de mii de migranți ca fiind o necesitate umanitară, dar a promis că va preveni reluarea unui astfel de aflux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri