Caută
Close this search box.

Lavrov: Moscova gata să ia măsuri pentru îmbunătățirea relațiilor dintre Rusia și SUA

Moscova este deschisă unui dialog cu Washington-ul pentru a ieși din impasul în care se află în prezent relațiile dintre Rusia și Statele Unite, a declarant ministrul rus de externe, Serghei Lavrov citat de Reuters.

Moscova este gata să facă tot ce poate pentru a rupe impasul în relațiile dintre Rusia și Statele Unite și ia în serios dorința președintelui Donald Trump de a crea un dialog normal, deși sentimentul anti-Rusia în instituția SUA a fost o piedică, a spus Serghei Lavrov. „Suntem pregătiți să acoperim partea noastră a drumului ce conduce legăturile reciproce din impas”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat agenției germane DPA, publicat joi pe site-ul ministerului său. Lavrov a adăugat însă că situația dintre cele două guverne s-a agravat din cauza acțiunilor de la Washington.

„Luăm în serios declarațiile lui D. Trump privind dorința de a stabili un dialog normal între țările noastre”, a spus Lavrov. „Dacă unele impulsuri pozitive provin de la liderul SUA, acestea sunt pe deplin compensate de creșterea rusofobiei în instituțiile din SUA, care văd țara noastră ca o amenințare la supremația politică a Statelor Unite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri