Caută
Close this search box.

Rusia: Activist Pussy Riot în spital într-o stare gravă

Piotr Verzilov, activist al grupului de protest rus Pussy Riot, este raportat că a fost dus la spital într-o stare gravă, informează BBC.

Rudele care vorbesc pe site-ul web Meduza presupun că acesta ar fi fost otrăvit, dar nu există nici o declarație oficială despre starea lui. El a fost răpit după o audiere de judecată marți în cazul colegei sale, la fel activist Pussy Riot, Veronika Nikulșina.

Verzilov a fost unul dintre activiștii care au invadat terenul final al Cupei Mondiale.

Nikulșina a spus pentru Meduza că Verzilov s-a plâns de pierderea vederii, „abilitatea de a vorbi, apoi abilitatea de a merge”.

Verzilov este căsătorit cu Nadezhda Tolokonnikova, membru Pussy Riot, care a fost condamnată în 2012 la doi ani de închisoare pentru o „reprezentație” într-o catedrală din Moscova. Sora acestuia a scris pe Twiter: „Fratele meu Piotr a fost otrăvit. În departamentul de toxicologie, într-o stare foarte gravă”. Maria Alyokhina, un alt membru al Pussy Riot care a fost închisă împreună cu Tolokonnikova, a scris de asemenea că Verzilov a fost internat la terapie intensivă.

Meduza a spus că Verzilov a fost în departamentul de toxicologie al unui spital din cartierul Sokolniki din Moscova. Se spune că mamei lui Verzilov nu i sa permis să-și vadă fiul.

Verzilov, care deține și cetățenia canadiană, făcea parte din grupul de artă „Voina” împreună cu Tolokonnikova, înainte ca acesta să se scindeze în 2009, ulterior Verzilov a fost purtătorul de cuvânt al Pussy Riot în timpul procesului din 2012. El a fost închis pentru 15 zile în acest an, împreună cu trei activiști de sex feminin, după ce au invadat finala Cupei Mondiale de fotbal la Moscova, pe 15 iulie, purtând uniforme de poliție. Ei au declarat că acțiunea, sub numele de Pussy Riot, a fost un protest împotriva abuzurilor împotriva drepturilor omului în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri