Caută
Close this search box.

Rusia: Putin inspectează cele mai ample exerciții de război și a promis consolidarea armatei

Președintele Vladimir Putin a promis, joi, că va întări armata și va furniza arme de nouă generație, în timp ce călătorea pentru a viziona cele mai mari exerciții de război ale Rusiei de la căderea Uniunii Sovietice, informează Reuters.

Exercițiile Vostok-2018 (East-2018) care au loc în Siberia de Est aproape de granița cu China implică 300.000 de trupe rusești, precum și exerciții comune cu armata chineză. „Aceasta este prima dată când armata și flota noastră au fost supuse unui test atât de dificil și pe scară largă”, a declarat Putin în comentariile publicate pe site-ul Kremlinului.

Exercițiile, care implică peste o mie de aeronave militare și până la 36.000 de tancuri, se află în mijlocul relațiilor tensionate dintre Rusia și Occident, care au scăzut la cel mai mic nivel din perioada post-Război Rece.

Adresându-se unei adunări a soldaților, Putin a declarat că Rusia este o țară pașnică pregătită să coopereze cu orice stat interesat de parteneriat, dar că era obligația unui soldat de a fi gata să-și apere țara și aliații. „Prin urmare, vom consolida în continuare forțele armate, le vom furniza cele mai noi generații de arme și echipamente, vom dezvolta parteneriatul militar international”, a spus Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri