Caută
Close this search box.

Concursul George Enescu in plina desfasurare

Se stie ca programul Festivalului si a Concursului George Enescu se intercaleaza de cativa ani pentru a avea locatiile de desfasurare  disponibile ( scena Ateneului Roman si Sala de concerte a Universitatii de Muzica Bucuresti) si multe alte sali pentru studiul si pregatirea zecilor de concurenti inscrisi.

Anul 2018 inseamna cea de a XVI-a editie a Concursului George Enescu cu patru sectiuni  – PIAN, VIOARA, VIOLONCEL, COMPOZITIE – cu un numar record de participanti (peste 400), veniti din toate colturile lumii.

Calendarul concursului este disponibil pe site-ul oficial www.festivalenescu.ro , 1-23 Septembrie insemnand un amplu program forte in interpretare, virtuozitate, sensibilitate si putere atat pentru candidati, juriu cat si publicul meloman.

Sectiunea de VIOLONCEL a deschis zilele concursului cu etapa I intre 2 si 4 Septembrie, 6-7 Septembrie a insemnat etapa a II , duminica, 9 Septembrie au fost audiati instrumentistii din semifinala, iar marti 11 Septembrie s-au cunoscut  finalistii.

VIORILE au fost auzite in etapa I in zilele de 8, 9,10 Septembrie,  12-13 Septembrie au fost zilele etapei a II, semifinala fiind programata pentru 15 Septembrie si luni, 17 septembrie se vor cunoaste finalistii.

Concursul la sectiunea PIAN a inceput astazi, !4 septembrie si se va desfasura in urmatoarele doua zile, pe 18 Septembrie trecandu-se la auditia din etapa a IIa, semifinala va fi in data de 21 Septembrie  iar finala in ultima zi a concursului, 23 Septembrie.

Biletele pentru recitalele invitatiilor, a semifinalelor concursului si a Concertul de finala alaturi de Orchestra Filarmonii George Enescu pot fi cumparate de la casa de bilete a Ateneului Roman, pretul variind intre 40 si 55 Ron, primele etape desfasurate in Sala George Enescu a Universitatii de Muzica avand intrarea libera pentru publicul meloman.

Este o onoare pentru tara noastra ca un concurs atat de valoros in palmaresul instrumentistilor duce numele marelui maestru George Enescu in toata lumea si partiturile sale se canta,sunt intelese si redescoperite in fiecare interpretare, unica in felul sau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri