Caută
Close this search box.

Copilul nu mai vrea să meargă la școală. Ce-i de făcut?

Sunt elevi care nu mai vor să meargă la şcoală! Fie din cauza, colegilor, a profesorilor sau…a materiei! Ce pot face părinţii în acest caz aflăm de la Anna Bîkova, expertă în relaţiile dintre cei mici şi cei mari!

Iată sfaturile Annei Rikova, o blogeriță de succes, cărțile sale fiind traduse de curand și în limba romana.

„Câteodată, este nevoie să spunem copilului că școala nu este opțională. Legea învățământului este obligatorie. Trebuie să te duci la școală. Este obligația ta.
Dar, uite, eu te pot ajuta, să-ți fie mai ușor la școală. Dacă vrei, te ajut cu temele pentru acasă.

Mai mult, eu trebuie să mă interesez care sunt cauzele pentru care nu se duce la școală. Poate este un conflict cu profesorul și trebuie să vorbim cu pedagogul sau un conflict cu niște colegi și atunci ajutăm la rezolvare. Dar opțiunea să nu mergi la școală nu există. Sunt gata să te ajut, să te sprijin, dar trebuie să mergi la școală.

Dacă nu-i place o anumită materie, este vorba, probabil, de un grad de dificultate pe care-l are acea materie. Materia este grea și copilul nu înțelege. Și apare senzația de insucces, lucru care-l marchează emoțional foarte mult, pentru că și notele pe care le primește vor fi mici. Și, în acest caz, el trebuie ajutat. Sunt mai multe posibilități. I se poate pune un meditator (un alt om, poate explica altfel aceeași materie) sau (dacă vorbim de fizică, de exemplu, îl putem încuraja să facă experimente care să-i stârnească interesul către fizică) să-i arătăm că lecțiile pot fi interesante. Dacă devine interesat, i se va părea mai ușor. Și așa, va crește interesul și va apărea succesul la învățătură.

Fiecare elev are puncte slabe și puncte forte. Și trebuie să ne concentrăm asupra celor slabe și să le ridicăm la nivelul mediu. Dar, dacă vedem că nu se poate, nu este o tragedie. Există și punctele forte și ne concentrăm asupra lor. Pentru că ele reprezintă aptitudinile tale, abilitățile și copilul se poate dezvolta bine și așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri