Caută
Close this search box.

Filipine se pregătește de un super-taifun

Filipine a intensificat pregătirile pentru un super-taifun care este așteptat de mâine ce va fi însoțit de rafale de vânt de 255 km / h și de ploi torențiale, informează AFP.

Mii de oameni au fugit din casele lor din zonele de coastă din partea de nord a arhipelagului care este afectat în mod regulat de dezastrele naturale. Super-taifunul Mangkhut este cel mai violent taifun așteptat în Filipine de la începutul anului. Locuitorii din Luzon, principala insulă din Filipine, au baricadat ferestrele și acoperișurile pentru a le împiedica să fie rupte de furtună.

„Ploile vor fi puternice și vântul nu va fi o glumă”, a declarat Michael Conag, purtător de cuvânt al apărării civile locale. „Am putea avea valuri similare cu o clădire cu patru etaje. Casele pot fi distruse, mai ales casele din cărămizi și piese care sunt cele mai frecvente în zonele de coastă”.

Ploile abundente au început să lovească vineri în punctul de nord-est din Luzon. De asemenea, insula a fost măturată de vânturi puternice și până acum au fost raportate pagube majore și inundații. Țăranii din regiune, care produc o parte semnificativă din porumb și orez în arhipelag, se grăbesc să aleagă culturile care făarte curând ar putea fi acoperite de apă.

Cel puțin patru milioane de oameni se află pe calea directă a taifunului Mangkhut, care se așteaptă să se îndrepte spre sudul Chinei, inclusiv pe teritoriul semi-autonom al Hong Kong-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri