Caută
Close this search box.

Phil Hogan: Pesta porcină -o problemă pentru multe ţări europene

phil hogan

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat, vineri, la Cluj, că pesta porcină e o problemă pentru mai multe ţări europene şi că România poate beneficia de ajutor suplimentar pentru supravegherea cazurilor apărute.

„Aceasta nu este doar o problemă strict românească, multe ţări se confruntă cu pesta porcină, dar identificarea cazurilor a crescut în ultimele luni.

Încercăm să vedem cum putem face mai mult în România, pentru a ne asigura că este detectată boala şi cum putem limita răspândirea bolii. Trebuie să ne gândim la măsuri de biosecuriate şi discutăm cu serviciile fito-sanitare pentru măsurile care ar ajuta la limitarea răspândirii bolii.

Am discutat cu premierul Dăncilă şi cu ministrul Agriculturii să vedem cum îi putem ajuta financiar pe micii agricultori care cresc porci de carne în propria curte, pentru a trece peste această problemă”, a spus Phil Hogan.

El a menţionat că pesta porcină reprezintă „o problemă pentru mai multe ţări din Europa”.

„Autorităţilor din România le-aş spune care sunt sistemele pe care le au la dispoziţie, ce ajutor suplimentar le putem oferi din partea Comisiei Europene pentru o mai bună supraveghere a cazurilor, pentru a vedea cum putem restrânge comportamentul uman, pentru că această chestiune este foarte importantă pentru UE”, a mai spus Phil Hogan.

În context, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat asigurări că nu va fi interzisă creşterea porcilor în gospodării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri