Caută
Close this search box.

Pesta porcină africană în China: o luptă „complexă și provocatoare”

Combaterea răspândirii pestei porcine africane în China este „foarte complexă și provocatoare”, a afirmat ministrul chinez al agriculturii, după ce a prezidat o întâlnire a peste o duzină de organe guvernamentale majore, informează Reuters.

Bătălia răspândirii pestei porcine africane în China este „foarte complexă și provocatoare”, a declarat ministrul agriculturii al țării, după ce a prezidat o întâlnire a peste o duzină de organisme guvernamentale importante. Reuniunea a avut loc joi, deoarece mai mult de o duzină de focare de pestă porcină africană au fost raportate în China de la începutul lunii august, mai ales în fermele mici.

Două epidemii noi de boală, care pot fi mortale pentru porci, au fost raportate vineri în regiunea Mongolia Interioară și în provinciile Henan. „Toate departamentele relevante trebuie să … înțeleagă importanța de a face o treabă bună în prevenirea și controlul pestei porcine africane”, a afirmat ministerul agriculturii într-o declarație publicată pe site-ul său. Printre participanți s-au numărat Ministerul de Externe și Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă.

Ministerul Agriculturii a spus că o echipă de inspecție va fi formată pentru a patrula provinciile importante care ar putea fi amenințate de boală.

Nu există vaccin pentru pestă porcină africană, iar ratele de mortalitate pot fi ridicate la 100%. Virusul este, de asemenea, dur, supraviețuind luni de zile în carnea de porc, hrană sau mocirlă. Nu este dăunător pentru oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri