Caută
Close this search box.

CCR a avizat favorabil revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei. Guvernul va decide un referendum de două zile

secţia specială

Update Ședința de Guvern, programată la ora 16, a fost amânată pentru mâine.

Curtea Constituţională a stabilit că Legea pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, respectă prevederile constituţionale. Guvernul a fost convocat în ședință de urgență pentru a emite o OUG pentru desfăşurarea referendumului în două zile.

Executivul va adopta, în şedinţa de luni, o Ordonanţă de urgenţă pentru desfăşurarea în două zile a referendumului pentru revizuirea Legii fundamentale, a declaraturtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, citat de Mediafax.

CCR a dat luni aviz favorabil iniţiativei de rezivuire a Constituţiei, după ce Senatul a adoptat, decizional, iniţiativa cetăţenească pentru revizuirea Legii fundamentale potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

Astfel, judecătorii au decis cu şapte voturi „pentru” şi două „împotrivă” că legea pentru revizuire în sensul definirii familiei drept căsătoria între un bărbat şi o femeie, adoptată de forul superior al Parlamentului, respectă dispoziţiile constituţionale.

Decizia de marţi a Curţii Constuţionale vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că salută decizia Parlamentului de a adopta iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul redefinirii familiei şi precizează că referendumul va avea loc pe 7 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri