Caută
Close this search box.

Tudorel Toader şi Augustin Lazăr, dispută tensionată

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi procurorul general Augustin Lazăr au în prezent o dispută publică legată de Justiţiei. Momentul coincide cu declanşarea proceduri de evaluare a lui Lazăr de către Toader şi de anchetare a lui Toader în Afacerea Notarul.

Astfel, Toader şi-ar fi asigurat poate cadrl legal prin care să devină notar, după încheierea mandatului de ministru, fără concurs. Procurorii investighează in rem această posibilitate.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a calificat duminică seară discursul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, drept unul plin de ofense la adresa magistraturii şi a Ministerului Public şi a spus că acesta arată nivelul la care este instituţia în holul căreia se află statuia lui Mihail Kogălniceanu, precum şi nivelul la care se doreşte a fi situată justiţia din România.

Replica lui Toader a venit după ce Augustin Lazărtransmisese un mesaj magistraţilor care protestau pe treptele Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis duminică seară, chiar în timpul protestului magistraților din fața Curții de Apel București, un mesaj, prin care laudă ”tânăra magistratură din România” pentru că a ajuns la maturitatea care-i permite să reziste presiunilor și influențelor exterioare și, de asemenea, le-a transmis judecătorilor și procurorilor că sunt obligați să apere independența Justiției.

După replica lui Tudorel Toader, procurorul general a revenit cu o replică pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe care l-a acuzat că interpretează eronat mesajul transmis anterior magistraților, scoțând cuvinte din context.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri