Caută
Close this search box.

Vostok 2018 – alt exerciţiu militar rusesc cu efectiv mai mare decât cel declarat

vostok 2018

În această săptămână, Rusia a început exercițiile militare „Vostok-2018“, care se presupune că implica 300.000 de soldați ruși, 36.000 de tancuri și alte blindate și 1.000 de avioane de luptă.

Cifrele spectaculoase menționate mai sus au oferit prilej armatei ruse să spună ca manevrele actuale sunt „fără precedent dupa numarul de trupe participante”. Cu toate acestea, există suspiciuni că Moscova minte, exagerând în mod radical scara trupelor atrase în „Vostok-2018“, scrie Business Insider.

Dacă cifrele sunt adevărate, înseamna că la manevre participă o treime din întreaga armată rusă, care ar trebui transferata în regiunile estice ale țării.

Ultima dată când s-a întâmplat ceva similar a fost lângă Marea Baltică în 1981, în timpul manevrelor Pactului de la Varsovia, denumite „Zapad”, si care au fost organizate pe fundalul tensiunilor în relațiile URSS cu administrația lui Ronald Reagan.

Dar, dacă e să credem cifrele anunțate de Moscova, manevrele actuale sunt cu mult superioare celor care au avut loc în timpul Războiului Rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri