Caută
Close this search box.

Concedieri masive la Vodafone

Al doilea operator de telefonie mobila din lume, Vodafone, va concedia in acest an financiar 1.700 de angajați de la centrele de servicii din Romania, Egipt si India, aproximativ 8% din forța sa de muncă pe acest segment, a anunțat viitorul director general al companiei, Nick Read, la o conferință desfășurată la New York, informează Financial Times (FT).

Concedierile fac parte dintr-un plan mai amplu ce vizează reducerea costurilor cu opt miliarde de euro, după ce mai multe funcții back-office (activități care nu presupun interacțiunea directa cu clienții) vor fi preluate de roboți, a explicat Nick Read.

Acestă a adăugat ca Vodafone ia în considerare vânzarea a zeci de mii de turnuri de telefonie mobilă pentru a reduce datoria companiei, de 31 de miliarde de euro, dacă se va ajunge la un acord corespunzător.

În Europa, Vodafone are 110.000 de turnuri de telefonie mobilă, din care controlează direct 55.000. Actualul director, Vittorio Colao, nu a dorit să vândă aceste active. Conform analiștilor Barclays, valoarea turnurilor de telefonie mobilă deținute de Vodafone în Europa se ridică la 12 miliarde de euro.

Nick Read caută să răspundă temerilor investitorilor privind nivelul ridicat al datoriei și sustenabilitatea plătii dividendelor, după achiziționarea unor active din Germania și Europa de Est ale operatorului de cablu Liberty Global, într-o tranzacție evaluata la aproximativ 18 miliarde de euro.

„Prin îmbunatățirea câștigurilor și prin vânzările de active vom reduce datoria”, a dat asigurări viitorul director general al Vodafone.

Detaliile privind planurile companiei britanice vor fi anunțate in noiembrie, când vor fi publicate rezultatele financiare.
Și alte companii, cum ar fi Deutsche Telekom, iau în considerare vânzarea turnurilor de telefonie mobila, în tim
p ce Sunrise in Elvetia si Altice in Portugalia au încheiat deja acorduri.

În mai, Vodafone anunța ca directorul general Vittorio Colao va demisiona în octombrie, după zece ani petrecuți la conducerea companiei, și va fi înlocuit de directorul financiar Nick Read.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gama de servicii ce includ voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de tari, 49 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 17 tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri