Caută
Close this search box.

Les Films de Cannes à Bucarest ediția a noua.

Ediţia a noua a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată, în perioada 19 – 28 octombrie, de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti. Les Films de Cannes à Bucarest este un proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, realizat cu sprijinul SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România. În cadrul proiectului vor fi proiectate în premieră în România lungmetrajele câştigătoare ale premiilor pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi cei mai buni actori.

Spectatorii vor putea vedea mult aşteptatul „Cold War”, de Pawel Pawlikowski (premiul pentru regie), „Ayka”, de Sergey Dvortsevoy (premiul pentru interpretare feminină, acordat actriţei Samal Yeslyamova), „Dogman”, de Matteo Garrone (premiul pentru interpretare masculină, pentru Marcello Fonte), şi „3 Faces”, de Jafar Panahi (premiul (ex-aequo) pentru scenariu), scrie Mediafax.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Union şi la Cinema Muzeului Ţăranului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.

Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite pe filmedefestival.ro şi pagina oficială de Facebook. Toate filmele vor avea subtitrare în limba română. Titlurile cu subtitrări şi în engleză sau franceză vor fi anunţate ulterior. Biletele vor fi disponibile în curând pe Eventbook.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri