Caută
Close this search box.

Arbitrul care l-a „consiliat” pe Kyrgios, la US Open, şi-a aflat pedeapsa

Mohamed Lahyani nu a scăpat de pedeapsă şi a fost suspendat de ATP, după ce l-a consiliat pe Nick Krigios la US Open din turul secund de la Flushing Meadows. Astfel, suedezul nu va fi în scaun la turneele de la Beijing şi Shanghai. El va reveni pe 15 octombrie, la Stockholm.

„Mohamed este un arbitru de clasă mondială, foarte respectat. Totuşi, acţiunile sale au depăşit o linie care compromite imparţialitatea lui ca arbitru de scaun. Deşi bine intenţionate, acţiunile lui au fost regretabile şi nu pot trece fără o decizie disciplinară din partea ATP.

Ştim că va învăţa din aceasă experienţă şi abia aşteptăm să-i spunem <bine ai revenit>, în octombrie”, a declarat vicepreşedintele ATP, Gayle David Bradshaw, într-un comunicat.

Scena inedită s-a desfăşurat pe terenul 17, în plin meci, când arbitrul partidei dintre Nick Kyrgios şi francezul Pierre-Hugues Herbert a intervenit pentru a-l încuraja pe australian, aflat în impas, să-şi revină.

„Vreau să te ajut…Tu eşti un tip formidabil pentru acest sport. Dar nu eşti tu, ştiu asta”, a spus Lahyani, coborât special din scaunul de arbitru în cursul unei schimbări de teren şi s-a postat în faţa lui Kyrgios.

În acel moment, australianul în vârstă de 23 de ani era condus cu 6-4, 3-0. Dar după aproximativ două ore, Kyrgios s-a impus în patru seturi (4-6, 7-6 (8/6), 6-3, 6-0).

Roger Federer, cel care l-a eliminat pe australian în runda următoare, a comentat şi el pe seama incidentului. „Nu este rolul arbitrului, dar înţeleg ce a vrut să facă”.

„Dacă aş fi condus cu un set şi 3-0, şi adversarul meu ar fi avut parte de o asemenea discuţie cu Mohamed Lahyani, nu m-ar fi interesat deloc. Ştim cu toţii câte a realizat în carieră Mohamed, este unul dintre cei mari”, a comentat Kyrgios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri