Caută
Close this search box.

Primarii PSD au început să invalideze semnăturile la “Fără Penali”

primarii psd

Primarul din Constanța ar fi anulat fără motiv 6.000 de semnături din 19.000 pentru campania „Fără penali”. USR amenință Primăria Constanța cu un proces, după ce 6.000 de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”, din cele 19.000 depuse, nu au fost validate, iar inițiatorii spun că nu au primit nicio explicație.

USR acuză că există mai multe situații în care primari sau funcționari au refuzat validarea semnăturilor, deși, spun inițiatorii campaniei, acestea sunt valide.

„Dragi prieteni, suntem nevoiți acționăm în instanță primăria Constanța în urma anulării a 6.000 de semnături, dintr-un total de 19.000, fără nici o explicație.

Mâine, după ce vom verifica toate semnăturile anulate, dacă vom constata că există nereguli, că au fost oameni șterși de pe liste, este posibil să depunem plângeri penale inclusiv pentru abuz în serviciu. Dreptul de a iniția proiecte legislative, inclusiv de revizuire a Constituției, este un drept reglementat de lege. Să ți se încalce acest drept printr-un abuz este de neacceptat.

Lansăm un apel către funcționarii publici, deoarece ei sunt primii care fac verificările și își pun semnătura pe liste. Îi îndemnăm să nu asculte de dispozițiile politice ale șefilor lor, să nu fie obedienți, pentru că vor fi primii care vor răspunde pentru aceste abuzuri.

Depunerea semnăturilor la Parlament va avea loc în două zile, pe 20 și 21 septembrie. Deși termenul de validare a semnăturilor de către primării expiră pe 20 septembrie, membrii USR au primit înștiințări din partea unor instituții că vor mai prelungi termenul cu câteva zile.

Inițiativa #FaraPenali este sub asediu, continuăm lupta pentru fiecare semnătură!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Fără penali în funcți publice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri