Caută
Close this search box.

Gata cu vara: în weekend vine un val polar peste noi, vremea se răcește dramatic

Mulți se plâng zilele acestea de căldură, dar vremea frumoasă, mai caldă decât normalul din mijloc de septembrie, mai ţine foarte puţin. De la temperaturi aflate la pragul de 30 de grade Celsius, vom ajunge, chiar în acest weekend, la maxime de 18-19 grade.

„Astăzi, de pildă, mult soare în toată ţara, valorile termice au trecut de 27 de grade în toată ţara, mai puţin pe litoral, şi au ajuns la 29 de grade frecvent în vestul şi sudul ţării. Suntem într-o masă de aer cald şi pentru că este senin. Va mai ţine câteva zile. Sâmbătă, se apropie de noi un front atmosferic din nord-vest, de la depresiunile din nordul Europei, aduce o masă de aer mai rece, sâmbătă, dar nu chiar de dimineaţă, în partea a doua a zilei sau către seară, încât procesul de traversare a ţării de la nord-vest la sud-est se va petrece pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Duminică vor fi deja în spatele lui cu puţine ploi, dar cu o masă de aer mai rece, vom începe să simţim răcirea de duminică”, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

„Pe parcursul săptămânii viitoare, mai sunt valuri de răcire, mai sunt mase de aer tot mai reci care vin în ţară. Vom vobi despre o vreme mai rece decât normal, în mare parte din ţară, în special în nordul ţării. Acum suntem peste normal, cu maximele în orice caz. O să ajungem pe la mijlocul săptămânii viitoare, deci pe marţi, miercuri, cu maxime de 16-17 grade în nord, N-V ţării, până la 26-27 în Capitală. Sâmbătă vom avea 30-31 de grade, duminică 24-25 şi pe marţi vreo 18-19, la amiază”, a mai spus Elena Cordoneanu. (foto renasterea.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri