Caută
Close this search box.

”Macedonia este una singură și este aici”, banner cu mari probleme la Salonic

Favorita noastră din Grecia, PAOK Salonic, echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, a debutat în această seară în grupele Ligii Europa în faţa celor de la Chelsea Londra, una dintre cele mai în formă echipe din Premier League. Partida a adunat un număr impresionant de spectatori pe stadionul Toumba, stadion pe care a fost afişat un banner imens cu un mesaj care poate atrage o pedeapsă din partea UEFA.

”Macedonia is one and only and it’s here” – ”Macedonia este una singură și este aici”, au scris fanii lui PAOK de la tribuna a doua, mesajul fiind urmare a unui protest de lungă durată a grecilor din nord. Pe parcursul acestui an, sute de mii de greci au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de folosirea numelui ”Macedonia” de ţara vecină Greciei, de Fosta Republică Iugoslavă Macedonia (FYROM). Potrivit Greciei, încercările FYROM de a adera la UE trebuie să fie blocate, elenii susţinând faptul că ţara vecină poate revendica, pe seama numelui, regiunea istorică de nord a Greciei. Exact zona în care se află Salonicul.

Clubul PAOK poate plăti scump pentru că a permis suporterilor să afişeze bannerul cu pricina. UEFA face eforturi mari pentru a evita afişarea mesajelor cu conţinut controversat şi mai ales politic la partidele pe care le organizează. Deşi nu este primul astfel de mesaj afișat de fanii lui PAOK afişează mesajul, jurnaliştii greci au menţionat faptul că de această dată clubul poate primi o suspendare drastică a terenului. (foto GSP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri