Caută
Close this search box.

Coșmarul marelui portar de la Liverpool

O celebritate a fotbalului suferă psihologic în mod enorm, iar motivul este aproape imporibil de ghicit. Bruce Grobbelaar (60 de anI) este unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din istoria lui Liverpool. Portarul născut în Africa de Sud a evoluat pentru ”Cormorani” 13 ani. Totuşi, nu acesta este motivul pentru care zilele trecute a oferit un interviu pentru BBC. Bruce a povestit momente mai puţin cunoscute din viaţa sa, înaintea venirii la Liverpool, când a fost nevoit să lupte în Războiul Civil din Zimbabwe, în anii 70.

Fostul portar va fi marcat pe viaţă de traumele din timpul războiului. Toate evenimentele îl fac să declare că transpiră şi acum din cauza coşmarurilor şi imaginilor care i-au rămas întipărite pe retină. A fost la un pas să ajungă la depresie, dar, spune el, singurul motiv care l-a făcut să-şi continue viaţa a fost fotbalul.

Nu mai eşti aceeaşi persoană odată ce ai fost acolo. Trebuie să trăieşti cu consecinţele tot restul vieţii tale. Amintirile s-au mai diminuat cât de cât, dar sunt momente când eşti cu prietenii şi lor le place să vorbească despre asta, dar mie nu.

După discuţii, timp de câteva săptămâni transpir şi mă trezesc din nou cu acele sentimente. De-a lungul anilor, am fost foarte norocos că nu am intrat  într-o formă de depresie, deoarece fotbalul mi-a salvat viaţa cu adevărat. Când am revenit din armată, fotbalul mi-a luat gândul de la acele incidente”, a declarat fostul portar pentru BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri