Caută
Close this search box.

Europarlamentarul Cătălin Ivan: În PSD, e o reglare de conturi

Scrisoarea contestatarilor lui Liviu Dragnea nu este despre reforma PSD, ci e doar o reglare de conturi între două grupări cu interese obscure, financiare, din partid, declară la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan, membru al grupului socialist din Parlamentul European.

Eurodeputatul crede că „de fapt, este doar o reglare de conturi între două grupări cu interese obscure, financiare, din PSD. Liviu Dragnea a luat captiv PSD şi cu ajutorul Gabrielei Firea şi cu ajutorul lui Stănescu şi cu ajutorul lui Bădălău, dar în acest an şi jumătate, aproape doi ani, de când PSD se află la guvernare, aceştia au fost înlăturaţi uşor-uşor de Liviu Dragnea, după ce şi-a atins obiectivele şi a pus mâna pe partid, a pus mâna pe guvernare, pe Parlament şi aşa mai departe, Liviu Dragnea i-a marginalizat. De fapt, această grupare care a scris scrisoarea nu doreşte nimic mai mult decât să-l readucă pe Liviu Dragnea la masa negocierilor”.

De la 1 octombrie, Cătălin Ivan părăsește grupul S&D

Cătălin Ivan anunţă că de la 1 octombrie se va retrage cel mai probabil din grupul socialist din PE: „Am discutat cu foarte mulţi colegi, chiar şi săptămâna viitoare voi avea din nou întâlniri cu liderul de grup, toţi colegii din grupul socialiştilor sunt nemulţumiţi de PSD şi de ce se întâmplă în PSD şi de faptul că acţiunile PSD-ului le afectează şi lor imaginea şi voturile şi şansele pentru alegerile de anul viitor. Eu am zis că dacă până pe 1 octombrie nu se va lua nici o decizie în ceea ce priveşte PSD, voi părăsi grupul S&D, pentru că după acest an şi jumătate de guvernare PSD, dar mai ales după 10 august, eu nu mai pot să stau într-un grup politic care şi prin tăcere girează acţiunile PSD, aşa cum este el azi condus de Liviu Dragnea. Cel mai probabil nu vor lua nici o decizie, pentru că sunt alte calcule care se fac, e un grup mare de europarlamentari, sunt voturi pe care le-ar pierde şi atunci cel mai probabil voi părăsi de la 1 octombrie grupul socialiştilor şi democraţilor. Voi rămâne independent, până voi lua o decizie. Nu mă grăbesc să mă duc nicăieri, nu am calcule făcute de dinainte. Singurul calcul este că nu mai pot să stau în acelaşi grup politic cu un partid care a stat în spatele violenţelor din 10 august şi care face din România ceea ce face, cum bine se vede, de un an şi jumătate încoace”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri