Caută
Close this search box.

Ion Țiriac aduce șeicii în România pentru cel mai tare proiect de sport din ultimii 30 de ani

Ion Ţiriac (79 de ani) a anunţat, vineri, că unul dintre cei mai bogaţi oameni din zona arabă, Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, şeicul din Abu Dhabi, ar fi dispus să-l ajute în implementarea unuia dintre cele mai îndrăzneţe proiecte de după 1989.

Miliardarul român doreşte să construiască, la Otopeni, prima Universitate de Sport din România, şi are nevoie de sprijin financiar pentru a pune pe picioare proiectul. Gândit iniţial cu bani europeni, planul ar putea suferi schimbări, după cum susţine chiar fostul tenismen, care încearcă să-l aducă lângă el pe unul dintre membrii familiei Al Nahyan, una dintre cele şase care conduce Emiratele Arabe Unite: „Şeful guvernului din Abu Dhabi, şeicul Hamdan, a fost în ţară, iar eu habar nu am avut că a venit. Având în vedere că îl cunosc şi am avut onoare să-i fiu invitat în Africa, la vânătoare, a întrebat de mine. Şi şi-a făcut timp imediat. Am vorbit cu dumnealui şi zicea „Domne’, România are în spatele nostru, când doreşte, investiţii nelimitate”. Acolo, cine plăteşte cafeaua sau cine dă un miliard e acelaşi lucru. Dar toată lumea care investeşte, investeşte ca să câştige. Cealaltă se numeşte pomană”, a declarat Ţiriac, pentru Telekom Sport.

Ion Ţiriac a început deja un proiect prin care vrea să ajute sportul românesc. Cel mai bogat român a dezvăluit că ideea îl va costa 150 de milioane de euro, urmând ca alte 200 de milioane de euro să fie obţinute de la Uniunea Europeană.

Fost tenismen, Ţiriac încearcă să ofere ceva înapoi sportului, motiv pentru care va pune bazele, la Otopeni, unei Universităţi de Sport. Scopul? Nu scoaterea profesorilor de sport, ci a specialiştilor în sport, începând cu antrenori, fizioterapeuţi şi terminând cu manageri: „În acest moment am început construcţia unei universităţi care ne va costa, cu siguranţă, 150 de milioane de euro. Sperăm să mai obţinem 200 de milioane de la Uniunea Europeană, de la Bruxelles. Eu voi face 80 de ani în curând şi n-am de gând să fiu cel mai bogat om din cimitir”, a declarat Ţiriac, pentru Sport Bild. (foto GSP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri