Caută
Close this search box.

Messi și Sergio Ramos se revoltă: la Liga nu mai merge în SUA

Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal a trimis o scrisoare pe adresa Ligii Profesioniste în care a cerut ca derby-ul Cataloniei, Girona – Barcelona, să nu se dispute în Statele Unite ale Americii, informează Marca. Preşedintele forului iberic, Javier Tebas, a anunţat că şansele ca partida să se joace în America de Nord sunt de 0,0%.

În urmă cu circa o lună, căpitanii din La Liga au făcut front comun şi au anunţat că nu sunt de acord ca un meci de campionat să se dispute în America de Nord. Jucătorii s-au întâlnit într-o şedinţă organizată de sindicatul jucătorilor din Spania (AFE), iar preşedintele asociaţiei a avut de asemenea un mesaj dur pentru oficialii federaţiei. Daving Aganzo, preşedintele AFE, a tunat în faţa reporterilor: „Ne-am săturat de astfel de decizii. Jucătorii sunt direct afectaţi şi ei fac acest lucru doar pentru bani şi în interes de afaceri. Mergem până la capăt, nu vom da înapoi. Acum s-au schimbat orele de disputare pentru a beneficia şi mai mult publicul din străinătate. Jucătorii nu sunt luaţi niciodată în calcul.”

În vara acestui an, Revelant Sports, firma care organizează turneul amical International Champions Cup, ajunsese la un acord cu Liga Profesionistă prin care să găzduiască în fiecare sezon câte un meci din campionatul Spaniei. Jucătorii au fost extrem de deranjaţi de această informaţie, pentru că nimeni nu i-a întrebat dacă sunte de acord cu aşa ceva. Acordul ar fi urmat să fie valabil pentru următorii 15 ani, dar iniţial nu au existat detalii cu privire la partidele respective. Era clar însă că nu poate fi vorba de un meci precum Getafe – Eibar. Cu toţii ştiau că Barcelona, Real Madrid sau Atletico ar urma să plece în Statele Unite. Între timp s-a decis ca meciul din acest an care să fie organizat peste hotare să fie Girona – Barcelona. Acum pare că toate operaţiunea a picat. Nu ştim ce idee vor mai propune oficialii pe viitor, dar pentru moment ştim cu siguranţă că La Liga rămâne acasă.

Este cu adevărat o victorie a fotbalului în faţa indivizilor care caută cu orice preţ să sugă tot sângele sportului rege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri