Caută
Close this search box.

Șefii Jandarmeriei, puși sub învinuire, oficial, pentru violențele din 10 august

Actualul șef al Jandarmeriei române Ionuţ Sindile, fostul șef al instituției, Sebastian Cucoș, și șeful jandarmeriei București au fost puși sub învinuire, vineri dimineață, pentru modul în care s-a intervenit împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei, în seara și noaptea de 10 spre 11 august, anunță Realitatea TV.

Așadar, actualul șef al Jandarmeriei Romane, Ionuț Sindile, a fost pus sub învinuire în dosarul intervenției violente a forțelor de ordine la mitingul din 10 august. După Sindile, a venit rândul lui Sebastian Cucoș, fostul șef al instituției, și al lui Laurențiu Cazan, șeful Jandarmeirie Capitaleri, puși și ei sub învinuire pentru aceleași acuzații.

”Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect cu privire la complicitate la abuz în și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă”, a spus Sindile la ieșirea de la Parchet. Întrebat dacă își cere scuze cetățenilor agresați nejustificate, Sindile a răspuns: ”Din punct de vedere moral, instituția și-a anunțat scuzele. Acum urmează partea legală”.

Sebastian Cucoș a evitat să facă vreo declarație la ieșirea de la Parchet. Cazan a precizat că își asumă intervenția. ”Îmi asum toată acțiunea pentru că a fost bazată pe lege”, a spus acesta la ieșirea de la Parchet.

Mai mulți oameni au venit, vineri, la Parchet pentru a protesta față de șefii Jandarmeriei. Oficialii Jandarmeriei au fost huiduiți. Au existat și îmbrânceli între forțele de ordine și protestatarii care strigau: ”La pușcărie!”. Potrivit corespondentului Realitatea TV, Laurentiu Cazan, seful Jandarmeriei Capitalei, a folosit poarta de la Ministerului Mediului, aflat în imediata apropiere. (foto realitatea.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri