Caută
Close this search box.

Dragnea: Pe mine personal nu mă interesează o ordonanţă privind amnistia

liviu dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seara, că, personal, nu este interesat de o ordonanţă privind amnistia.

„Am discutat (n.r. – în CExN al PSD) despre amnistie şi graţiere, că am auzit tot felul de variante pe surse directe, indirecte, surse deschise, venite dintr-o anumită parte a colegilor. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează ordonanţa privind amnistia.

Vor să o dea la Guvern, să o dea. Când vor să o dea – este problema lor. Unii colegi din cei care mă criticau au ţinut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanţă. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat”, a afirmat Dragnea la finalul CExN al PSD.

În acelaşi timp, a adăugat liderul PSD, trebuie dat răspunsul la o serie de întrebări şi, dacă răspunsul este „amnistia”, atunci el va susţine adoptarea acesteia prin lege, în Parlament.

„Nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcţionarea acelor echipe mixte, de emiterea, semnarea acelor protocoale?

Nimeni n-a dat un răspuns la întrebarea ce facem cu probele obţinute nelegal care au făcut ca foarte mulţi români să fie condamnaţi nelegal, şi foarte multi români care stau în procese sau în urmărire penală pe baza unor protocoale nelegale şi neconstituţionale.

Nimeni n-a putut să răspundă la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosar in rem sau in personam, pentru a avea garanţia că un magistrat în România judecă doar după propria conştiinţă şi nu după presiuni,

Dacă răspunsul este ‘amnistie’, atunci să o dea Guvernul prin ordonanţă. Dacă răspunsul este „amnistie prin lege în Parlament’, susţin, dar aceste întrebări rămase fără răspuns nu vor putea limpezi tot ceea ce s-a întâmplat în România”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, „groaza pentru a fi adoptate şi puse în vigoare Legile Justiţiei şi Codurile penale este dată şi de faptul că la un moment dat toţi cei care au făcut rău vor plăti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri