Caută
Close this search box.

Trooper şi Şuie Paparude se retrag din programul evenimentului ”Centenar Fest” dedicat Marii Uniri

Centenar Fest este un eveniment cu intrare liberă organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB programat să se desfăşoare pe 29 şi 30 septembrie, pe esplanada din faţa Arenei Naţionale. În program sunt concerte susţinute de Krypton, K-LU, raku, Nimeni Altuʼ, Cedry2k, Sisu Tudor, Dragonu AKA 47, Focul Viu, Cristi Minculescu cu Buna Seara Prieteni, Vlad Miriţă, Gândul Mâţei şi Cargo.

Organizatorii spun că: „două trupe s-au retras din program. E vorba de Trooper (care doreşte să se delimiteze astfel de finanţatorii evenimentului ) şi Şuie Paparude (care, recent a concertat la Creative Fest 2018, un eveniment finanţat de PMB)”,

„Până ieri, ora 10.00, când a apărut afişul, nu ştiam că încă nu se încheiase licitaţia dosarelor cu organizatorii acestui eveniment şi nici nu-mi închipuiam că anumite trupe, anunţate pe acest afiş au luat deja decizia de a nu participa.”, a declarat chitaristul trupei Krypton Eugen Mihăescu, pentru MEDIAFAX

Tenorul Vlad Miriţă se numără printre artiştii care se regăsesc pe afişul evenimentului: „Eu am fost invitat la mai multe concerte organizate de Primaria Capitale prin ARCUB sau CREART în ultimii 15 ani. Am fost invitat şi când era primar Traian Băsescu, şi când a fost primar A. Videanu, şi când a fost primar S. Oprescu şi acum de când este primar G. Firea. Instituţia este o instituţie a statului. A ţării. Aşa se conduce o ţară, prin instituţii la cârma cărora este vremelnic un om sau alt om”, a declarat artistul pentru MEDIAFAX.

„Nu înţeleg exact de ce colegii noştri au ales să se retragă. Noi, ca artişti, suntem mereu invitaţi să punem arta noastră în slujba publicului. Nu se poate ca un artist să refuze întâlnirea cu publicul pe motiv că evenimentul e organizat de primărie…”, a spus cântăreţul de operă.

„În afara de evenimentele private (nunţi, botezuri, aniversări, conferinţe, etc.) evenimentele publice sunt toate organizate de instituţiile statului (primării, consilii judetene, centre de cultură…etc). Inclusiv teatrele şi operele din ţară – sunt instituţii cu buget de la Ministerul Culturii de-aia le şi zice, Teatrul Naţional, Opera Naţională. Deci instituţii ale statului. Ce ar fi o ţară fără cultură?”, a încheiat Miriţă pentru MEDIAFAX.

Potrivit anunţului publicitar înregistrat de Arcub vineri, 14 septembrie, ofertele de servicii de organizare pentru evenimentul Centenar Fest, în valoare de 580.000 de lei erau aşteptate până marţi. După apariţia afişului evenimentului, trupele Şuie Paparude şi Trooper au anunţat că se retrag din program.

„Am fost contactaţi de oameni minunaţi care vor să facă un concert frumos! Am discutat şi ne-a fost spus că nicio primărie nu este implicată în acest eveniment. Astăzi a apărut afişul cu sigla ARCUB şi primăria Bucureşti. Am hotărât să ne retragem din acest eveniment. Trooper nu cântă la niciun concert din Bucureşti pe afişul căruia apar ARCUB şi Primăria. Le cerem scuze celor care voiau să ne vadă, însă vom avea şi alte ocazii” a scris Alin Dincă, vocalistul celor de la Trooper. Alin Dincă şi-a prezentat punctul de vedere pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri