Caută
Close this search box.

Accident aviatic în Rusia: Avion Utair a luat foc la aterizarea în Sochi

Un avion Utair de pasageri a scăzut de pe pistă și a luat foc în timp ce ateriza în orașul rus Sochi, rănind 18 persoane, au spus oficialii citați de BBC.

Zborul UT579, un Boeing 737-800 operat de compania aeriană Utair, transporta 164 de pasageri și șase membri ai echipajului de la Moscova.

Într-un video se văd flăcări ieșind din aeronavă după ce s-a prăbușit prin gardul aeroportului și a căzut într-o albie. Unii dintre cei răniți au suferit arsuri, alți au fost otrăviți cu monoxid de carbon, au spus oficiali. Trei dintre cei răniți sunt copii. Un purtător de cuvânt al aeroportului din Sochi a spus că un angajat al aeroportului a suferit un atac de cord fatal în timpul operațiunii de salvare.

Avionul a încercat să aterizeze în vânt puternic și ploi torențiale sâmbătă dimineața, a informat presa rusă. Șasiul avionului și o aripă au fost deteriorate când au părăsit pista, iar un motor stâng a luat foc. Focul a fost stins acum.

Comitetul de Investigații al Rusiei a lansat o investigație penală în legătură cu incidentul „pe suspiciunea unor servicii necorespunzătoare cu risc pentru sănătatea clienților”.

Luna trecută, un elicopter aparținând Utair s-a prabușit în nord-vestul Siberiei, omorând 18 persoane. Accidentul fatal al unui avion rusesc de la aeroportul din Moscova Domodedovo din februarie a ridicat din nou îngrijorarea cu privire la siguranța aeriană la nivel național. A fost cel de-al treilea accident major avion din țară din 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri