Caută
Close this search box.

Activistul anti-Kremlin a fost probabil otrăvit

Un activist anti-Kremlin, care este la Berlin pentru tratament, a fost probabil otrăvit cu o substanță care i-a afectat sistemul nervos, au afirmat medicii acestuia marți citați de Reuters.

Piotr Verzilov, editor al unui portal de știri rusesc online și afiliat trupei anti-Kremlin Pussy Riot, și-a pierdut temporar vederea, auzul și abilitatea de a merge, dar este mai bine de când a sosit în Germania sâmbătă. „Este foarte probabil să fi fost otrăvit”, a declarat Kai-Uwe Eckardt, medic la spitalul universitar Charite din Berlin, la o conferință de presă, adăugând că nu există altă explicație până acum pentru starea lui Verzilov. El a spus că Verzilov suferă de sindromul anti-colinergic, o condiție în care anumiți neurotransmițători sunt blocați. Debutul rapid al simptomelor – incluzând dilatarea excesivă a pupilelor, tensiunea arterială crescută și mucoase uscate – indică temeinic otrăvirea, a spus Eckardt.

Dar, la șase zile după ce substanța este probabil ingerată, șansele de a le identifica nu sunt mari, a spus medicul, adăugând că ar putea fi o doctorie, o substanță naturală sau un material vegetal. Deși Verzilov nu mai este în pericol, are nevoie de îngrijire medicală intensă.

Verzilov este editorul Mediazone, un portal de știri online care se concentrează asupra încălcărilor drepturilor omului în sistemul penal din Rusia. A alergat pe teren în timpul finalei Cupei Mondiale de fotbal de la Moscova, în iulie, împreună cu trei femei afiliate cu Riot Pussy.

Pussy Riot a devenit proeminentă în 2012, când membrii săi au fost închiși pentru că au făcut un protest împotriva președintelui rus Vladimir Putin într-o catedrală ortodoxă rusă din Moscova. Grupul a devenit de atunci un simbol al acțiunii de protest anti-Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri