Caută
Close this search box.

ADIV România a participat la o conferință internațională pe tema îmbătrânirii: Avem nevoie de o strategie pe termen lung pentru persoanele vârstnice

ADIV România a participat la o conferință internațională pe tema îmbătrânirii, unde s-a reiterat ideea că avem nevoie de o strategie pe termen lung pentru persoanele vârstnice.

În perioada 13-14 septembrie 2018 s-a desfăşurat la Praga, Republica Ceha, conferinţa internaţională “Is there a future of Long – term Care în Europe” de către European Ageing Network, unde au participat reprezentanţi de specialitate din 25 de ţări. Din partea României au fost invitaţi şi au participat membri A.D.I.V România, respectiv: Cerasela Maria Măciucă – preşedinte, Monika Caracuda – vicepreşedinte şi Ilarion Mata – vicepreşedinte. La această manifestare s-au împărtăşit experienţe deosebite dintr-un domeniu extrem de sensibil, îngrijirea pe termen lung a persoanei vârstnice. Într-un viitor apropiat, membrii A.D.I.V vor încerca să implementeze şi în România metodele, mijloacele şi ideile noi care se potrivesc centrelor rezidenţiale dar şi acoperirea unor nevoi mai generale, izvorâte de la persoanele care se încadrează în acest domeniu.

Cerasela Maria Maciuca, presedinte ADIV

Mă simt determinată să vă mulţumesc pentru experienţele noi din activitatea dumneavoastră, însuşite de participanţii ţării mele, şi să sper că asemenea manifestări vor avea o cadenţa specifică schimburilor de informaţii periodice.

Cred de asemenea ca şi în România există centre rezidenţiale, asociaţii profesionale şi altele asemenea care merită să fie cunoscute în Europa în mod deosebit pentru succesele obţinute într-un domeniu atât de delicat. Este clar că toţi care activăm în acest domeniu (îngrijirea pe termen lung a persoanei vârstnice) avem ca fundament în primul rând pasiunea şi înţelegerea rolului nostru pentru a simplifica, a îmbunătăţi şi a înfrumuseţa viaţa oamenilor care au nevoie de noi”,  a declarat Cerasela Maria Măciucă, presedinte ADIV România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri