Caută
Close this search box.

Ajax revine în Champions League și ”distruge” Atena

După o pauză de patru ani, Ajax s-a întors în grupele Ligii Campionilor şi a învins categoric AEK Atena, scor 3-0, după ce grecii au evoluat extrem de modest în partea secundă.

Ajax şi AEK Atena pornesc cu şansa a doua într-o grupă din care mai fac parte Bayern şi Benfica. Pe „Vulturi” i-am văzut la treabă în dubla cu PAOK Salonic. La final am fost cu toţii de acord că lusitanii au fost peste trupa lui Răzvan Lucescu şi s-au calificat complet meritat în grupe. Ajax şi-a pierdut strălucirea din trecut, dar a revenit „la masa bogaţilor” după o pauză de patru ani. Huntelaar nu mai e la fel de incisiv ca pe vremuri, dar clasa vârfului ajuns la 35 de ani e incontestabilă şi oricând poate face diferenţa.

Ajax a deschis scorul la prima ocazie a reprizei secunde, prin argentinianul Tagliafico. Neres l-a găsit pe fundaşul lateral în centrul careului, cu o pasă lobată de la 23 de metri. Rămas acolo în urma unei lovituri de colţ, Tagliafico a fost ţinut în joc de un adversar, astfel că Barkas s-a transformat în victimă sigură. Tagliafico a înscris elegant cu latul pentru 1-0, iar tribunele au explodat. Huntelaar a început să dea semne că nu mai poate continua, iar în cele din urmă a fost schimbat cu Van de Beek. Schimbarea a adus un plus de viteză şi creativitate în teren, iar AEK a început să se scufunde. Încet, dar sigur. Van de Beek a reuşit să trimită în plasă pentru 2-0, dar grecii au fost salvaţi de semnalizarea asistentului de pe partea băncilor, care a surprins excelent poziţia de ofsaid a noului intrat. Asistentul nu a mai avut nimic de obiectat în minutul 77, când Tadic l-a servit excelent pe Van de Beek. Puştiul în vârstă de 21 de ani a înscris cu un voleu la colţul lung, fără preluare, cu mult sânge rece. Tagliafico a marcat pentru 3-0 în minutul 90, după ce a ratat complet o centrare, a lovit mingea cu tibia, dar balonul s-a dus direct în poarta oaspeţilor. AEK Atena nu s-a mai ridicat la nivelul lui Ajax şi în repriza secundă, aşa cum puteţi observa foarte uşor.

Ajax se întoarce astfel cu un succes în grupele Ligii Campionilor, în timp ce AEK pierde prima bătălie din lupta pentru locul 3. Desigur, olandezii pot spera chiar la o calificare în fazele eliminatorii ale UCL, dar Benfica pare o echipă mai bine organizată în acest moment şi cu o idee de joc mai clară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri