Caută
Close this search box.

Alertă de febră tifoidă la Bucureşti! Un avion a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni

Aterizare de urgență pe aeroportul Otopeni, după o alertă de febră tifoidă.

O aeronavă Turkish Airlines, care a plecat de la Istanbul și a aterizat pe Otopeni la ora 19. 55, cu 194 de pasageri la bord, a fost blocată pe aeroport timp de câteva ore, din cauza unui pasager suspect de febră tifoidă. Aeronava a fost izolată până când s-a constatat că ceilalți pasageri nu sunt în pericol.

„În urma unui apel primit la 112 în cursul acestei seri, a fost anunţat că un pasager aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă.

Sub coordonarea directă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport, echipa Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov a demarat procedurile care se impun în astfel de situaţii. Din echipa prezentă la aeroport a făcut parte şi Ion Iordănescu, secretar de stat la ministerul Transporturilor.

În urma acestor proceduri s-a constatat că pasagerul suferise de febră tifoidă cu o lună în urmă şi este negativat, neexistând riscul de transmitere a acestei afecţiuni. Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost extras din aeronavă şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul Victor Babeş în Capitală pentru stabilizare”, a comunicat Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri