Caută
Close this search box.

Alocații mai mari pentru copii

Doi deputati PNL au depus o propunere legislativa pentru majorarea alocatiilor pentru copii in sensul in care de la 1 ianuarie 2019 copiii cu varsta de pana in doi ani vor primi o alocatie lunara de 300 de lei, in timp ce alocatia copiilor cu varsta de 2-18 ani va fi de 150 lei pe luna. (foto: Ziare.com)

„Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR, dupa cum urmeaza: a) 0,6 ISR pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap), incepand cu 1 ianuarie 2019; b) 0,3 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art. 1 alin. (3), incepand cu 1 ianuarie 2019”, potrivit proiectului legislativ de modificare a Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, depus in Camera Deputatilor de deputatii PNL Robert Sighiartau si Dumitru Mihailescul.
Valoarea indicatorului social de referinta este, in prezent, de 500 de lei, iar in forma actuala a legii, valoarea alocatiei pentru copii este de 0,4 ISR pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani, adica 200 de lei pe luna, si de 0,168 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, adica 84 de lei pe luna.

„Propunerea este de majorare a cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 150 lei.
Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeana în privinta cuantumului alocației pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitațile unui copil”, precizează deputatul PNL Robert Sighiartau, într-un comunicat de presă.
Proiectul a fost depus la Camera Deputatilor, prima camera sesizata, Senatul fiind camera decizionala in cazul acestei propuneri legislative.

sursa: Ziare.com

Un răspuns

  1. Noi deja am fost mințiți cu :reduceri la transport la elevi ,alocați mai mari ,caiete cu preț redus ,etc.propagandă electorală .Noi am crezut si am rămas tot ultimi .Să fa fie rușine ca nu încurajați invatamantu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri