Caută
Close this search box.

Anchetatorul lui Toni Greblă a plecat din Guvern

toni greblă

Şeful Departamentului de Luptă Antifraudă, Marius Vartic, a solicitat încetarea detaşării la DLAF pentru a reveni la DNA, solicitarea sa urmând să fie analizată marţi de Secţia pentru procurori a CSM.

Vartic l-a trimis în judecată pe fostul judecător CCR, Toni Greblă, numit acum două săptămâni în funcția de Secretar General al Guvernului. Greblă a fost achitat în luna iunie de Înalta Curte, dar decizia nu este definitivă.

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din data de 2 octombrie se află “Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr.19343/2018 privind cererea formulată de domnul procuror VARTIC MARIUS CĂTĂLIN, de încetare a detaşării la Departamentul pentru lupta antifraudă şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central”.

Vartic a fost numit la conducerea DLAF în data de 18 iulie 2016, cu rang de secretar de stat.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, în iunie, achitarea fostului judecător constituțional Toni Greblă în dosarul de corupție deschis de DNA împotriva lui. Și ceilalți patru inculpați din dosar au fost achitați. Decizia magistraților nu este definitivă.

Toni Greblă este acuzat că a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri