Caută
Close this search box.

Angajaţii de la Penitenciarul Poarta Albă protestează: se cere demisia ministrului Justiției

Aproximativ 50 de angajaţi al Penitenciarului Poarta Albă au protestat, duminică, în faţa instituţiei, ei solicitând, printre altele, plata orelor suplimentare, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, stoparea împuternicirilor ilegale, dar şi demisia ministrului Justiţiei şi a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Angajaţii penitenciarului s-au strâns, duminică, în faţa unităţii şi au scandat “Demisia, demisia”, “Cu aşa conducători, o ţară de infractori”, “Ruşine, ruşine să vă fie”, informează News.ro

Liderul Sindicatului Sinpen 2016 Constanţa din Penitenciarul Poarta Albă, Virgil Cîrstea, a declarat că pe lista de revendicări se află obţinerea unor condiţii mai bune de lucru, plata orelor suplimentare şi stoparea împuternicirilor ilegale.

“Ministerul Justiţiei ne-a înjumătăţit fondurile alocate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Atunci când angajatul are un loc de muncă cât mai bine amenajat, condiţii pentru un sistem informatic mai performant poate să dea un randament mai ridicat. O altă revendicare se referă la plata orelor suplimentare restantate, plata actualelor ore suplimentare efectuate. Ministrul Justiţiei, printr-un ordin, a redus la jumătate plata acestor ore suplimentare. Mai cerem stoparea împuternicirilor ilegale. Cei care sunt împuterniciţi nu vor căuta niciodată să-şi impună punctul de vedere sau să deranjeze superiorul ierarhic. Chiar directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor beneficiază de a treia împuternicire, fapt care este ilegal”, a spus liderul de sindicat.

El a menţionat că o altă revendicare se referă la eliminarea discrepanţelor privind pensionarea.

“Mai solicităm eliminarea discrepanţelor în ceea ce priveşte pensionarea. Cei care s-au pensionat ulterior datei de 15 octombrie 2017 au undeva la 30 la sută mai puţine venituri. Şi mai cerem finalizarea statului poliţistului de penitenciare, act normativ care stagnează şi care este împiedicat de ministrul Justiţiei să apară în forma agreată de către organizaţiile sindicale”, a precizat Virgil Cîrstea.

Liderul de sindicat a spus că oamenii mai solicită demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Angajaţii care au protestat duminică în faţa Penitenciarului Poarta Albă erau în timpul liber, astfel că demersul lor nu a afectat desfăşurarea activităţii în penitenciar.

Virgil Cîrstea a mai afirmat că angajaţii din penitenciare vor organiza un marş de protest, pe data de 3 octombrie, din faţa sediului ministerului Justiţiei şi până la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri