Caută
Close this search box.

Anul când nu a mai fost vară și alte pericole de extincție.

Pe parcursul istoriei, omenirea a fost pusă de mai multe ore în pericol de extincție, iar cauzele sunt care mai de care mai diverse. Cei de la Ranker (Ranker este o companie media digitală situată în Los Angeles care pretinde a fi una dintre cele mai mari baze de date de opinii ale, cu peste 250 de milioane de voturi, cu peste un milion de articole. Ranker are sute de mii de liste de opinii) au realizat o listă cu acele momente din istoria omenirii când noi sau strămoșii noștri am fost în pericol de a dispărea complet de pe Pământ. De la epidemii de gripă la erupții de vulcan, oamenii au reușit să supraviețuiască.

Ciuma neagră care a decimat sute de milioane de oameni

Epidemia de ciumă neagră din secolul 14 a fost una din cele mai mari din istoria umanității. Atunci când a lovit, au murit în jur de 200 de milioane de oameni – cam jumătate din populația Europei din acea vreme. Boala a fost transmisă de puricii și șobolanii asiatici care au ajuns în Europa prin negustorii care călătoreau între cele două continente.

Gripa spaniolă care a măcelărit 5% din populația pământului

Această epidemie a ucis în 1918 peste 500 de milioane de oameni – aproximativ 5% din populația globului. Au murit până la 40% din cei infectați. A doborât cele mai îngrozitoare recorduri, omorând într-un an mai mult decât ciuma neagră în 100 și în 24 de săptămâni mai mult decât SIDA în 24 de ani.

Furtuna solară care a distrus comunicarea prin telegraf

În 1859, o furtună solară extrem de puternică a lovit Pământul, iar liniile de comunicare prin telegraf au fost complet distruse. Cerul s-a luminat atât de tare în toiul nopții încât oamenii au crezut că a venit dimineața – dar de fapt era o explozie solară cu energia a 10 miliarde de bombe nucleare.

Anul când nu a mai fost vară

Vulcanul Tambora din Indonezia a erupt în 1815 și au murit 71.000 de oameni, iar fenomenul de iarnă vulcanică s-a instalat un an mai târziu. Astfel, în vara lui 1816, recoltele au fost distruse de zăpadă, iar unele râuri au înghețat. Multe recolte au fost distruse, iar animalele au murit. A urmat cea mai mare foamete a secolului 19.

Războiul nuclear care nu s-a mai întâmplat

În 1980, în computerele de la North American Aerospace Defense Command a apărut o eroare – în loc de cifra 0, pe ecran a apărut cifra 2. Când membrii Air Force au văzut un mesaj care îi anunța că se apropie 220 de rachete de ei, s-au pregătit imediat să decoleze cu mai multe bombe nucleare la bord. Din fericire, eroarea a fost rezolvată la timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri